BEVESTIGEN & ACCESSOIRES - HANG JE HANGMAT GEMAKKELIJK OP

Een reishangmat bevestigen is een fluitje van een cent. Sommige hangmatten hebben zelfs al geïntegreerde ophangsystemen. Maar soms is het handig om toch wat hangmat accessoires mee te bestellen. Scrol naar beneden voor meer info.


DE JUISTE BEVESTIGING EN ACCESSOIRES VOOR JE REISHANGMAT

Een reishangmat is gemaakt voor mobiel gebruik. Dat betekent dat je hem heel compact kunt vervoeren in een klein, lichtgewicht zakje, maar ook dat je hem snel en makkelijk kunt ophangen en afhalen. Met goed bevestigingsmateriaal lukt dat nog beter. Andere accessoires zoals een jungle tent vergroten je plezier nog meer!


SOORTEN BEVESTIGING

Een reishangmat zal vaak tussen twee bomen worden opgehangen. Wanneer je reishangmat niet over een geïntegreerd bevestigingssysteem beschikt, kun je hiervoor kiezen uit verschillende bevestigingssets: de tree rope bevestigingsset, Microrope en Tree strap. Deze zijn allemaal in lengte verstelbaar, gemaakt van weerbestendig materiaal en in hoge mate belastbaar. De Tree Strap heeft als bijzondere eigenschap dat deze boomvriendelijk is: de bredere band snijdt namelijk minder diep in de bast. Wil je een reishangmat ophangen tussen twee muren of ander massief materiaal, dan is de Universal rope het meest geschikt. In deze set zitten ook schroeven met pluggen en de Multispot, die voor 3 boorgaten zorgt met een optimale gewichtsverdeling. De genoemde bevestigingssets zijn van www.amazonas.eu 


JE REISHANGMAT OPHANGEN TUSSEN TWEE BOMEN

Als je voor het eerst je reishangmat gaat ophangen tussen twee bomen, is er een aantal dingen die je in de gaten moet houden:

●     De afstand tussen de bomen. Afhankelijk van de maat van de hangmat moeten de bomen minstens drie meter uit elkaar staan.

●     De dikte en conditie van de bomen. Zijn beide bomen gezond en sterk genoeg om de belasting aan te kunnen?

●     De ophanghoogte. De juiste ophanghoogte stel je vast aan de hand van een simpele vuistregel: De ophanghoogte is ongeveer de helft van de ophangafstand. Dus als je de afstand tussen de ophangpunten vergroot dan moet je de hangmat iets hoger hangen.

Zijn de ophangpunten bepaald, sla dan het touw van je bevestigingsmateriaal om de boomstammen aan weerszijden heen en bevestig de haak aan je hangmat. Check nu de vorm van je reishangmat. Kun je er de vorm van een banaan in herkennen, dan hangt hij goed!


EEN TENT VOOR JE REISHANGMAT

Een andere handige accessoire voor je reishangmat is een jungle tent van lichtgewicht parachutestof. Deze eenvoudige tent met een geïntegreerd ophangsysteem is snel en eenvoudig te spannen en houdt je beschut en droog. Met de juiste bevestigingsmaterialen en accessoires kun je optimaal van je reishangmat genieten!